Vacature bestuursleden

“YMCA Nederland is een jongerenorganisatie die vanuit belangrijke waarden werkt met, door en voor jongeren. De YMCA biedt een plek waar jongeren zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen. Jongeren kunnen er samen lachen, hun talenten ontdekken en leren samenwerken tijdens activiteiten die passen bij hun leeftijd en interesses. Zo wil de YMCA bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen. Er zijn YMCA’s in meer dan 119 landen op alle continenten en bereikt meer dan 58 miljoen mensen.”

YMCA NEDERLAND IS OP ZOEK NAAR

TWEE ALGEMENE BESTUURSLEDEN

Wie zijn wij?

YMCA timmert aan de weg met vernieuwend jeugdwerk, bijzondere vakanties en aansprekende (inter)nationale contacten en uitwisselingen. Dit alles gebeurt in een omgeving waarin jonge mensen zich ontwikkelen als de morele leiders van de toekomst.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken jou die bekend is met de YMCA als jeugdwerkorganisatie. Je weet waar de YMCA voor staat, en je wilt je visie op jeugdwerk delen met anderen. Het bestuur is samen met de Algemeen Secretaris verantwoordelijk voor de visie en strategie van YMCA Nederland. De bestuurstermijn is vier jaar en kan één keer verlengd worden. Als bestuurslid ben je in samenspraak met de overige bestuurders portefeuillehouder voor een of meerdere beleidsonderwerpen van de organisatie.

In aanvulling op de huidige expertise is het een pré als je kennis en ervaring meebrengt op het gebied van:

  1. Jeugdwerk/Pedagogiek
  2. Marketing

 Het profiel

Je bent een enthousiaste bestuurder of wilt hierin groeien. Je wilt graag samen met de leden en vrijwilligers aan de slag om het beleid uit te werken. Je werkt samen met de andere bestuurders aan de realisering van de gestelde doelen. Je wilt meedenken met veranderingen, je hebt een positief kritische blik en bent zowel denker als doener.

De werkzaamheden

  • Rapporteren van voortgang van jouw portefeuille(s)
  • Contact onderhouden met vrijwilligers en aanwezig zijn bij overleg met vrijwilligers
  • Betrokken (willen) zijn bij een van de beleidsonderwerpen van de YMCA
  • Strategisch meedenken met de grote lijnen binnen de organisatie
  • Bijwonen van bestuursvergaderingen (circa 7 per jaar)

Interesse of wil je meer weten?

Wilt je meer informatie over deze functie, of je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Robèrt Feith, algemeen secretaris Vereniging YMCA (035-6668700) of met Miriam Bierhaus, bestuurslid YMCA Nederland (06-27595510). Gesprekken zullen plaatsvinden in februari 2018. 

Je kunt ook een mail met motivatie en een CV sturen aan algemeensecretaris@ymca.nl