Zomerkampen

Bij de YMCA zijn er verschillende mogelijkheden om op zomerkamp te gaan. Hieronder een opsomming van de diverse mogelijkheden.

Y Camps | Vakanties met extra aandacht

Elk kind moet op vakantie kunnen. Soms is dat niet vanzelfsprekend, omdat kinderen extra begeleidY Camps | Vakanties met extra aandachting nodig hebben bij het dagelijks leven. Deze kinderen wil Y Camps een onvergetelijke vakantie bieden mét deze extra begeleiding. Kinderen met suikerziekte, met een vluchtelingenachtergrond, met ADHD of een aan autisme verwante stoornis of alleenstaande ouders met hun kind(eren) kunnen met Y Camps enkele dagen of een hele week op vakantie. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, maar er is ook ruimte voor lekker ontspannen en uitrusten. Y Camps organiseert haar kampen op diverse locaties in Nederland

www.ycamps.nl

Y Exchange | Jongerenreizen met internationale uitwisseling

Y Exchange | Jongerenreizen met internationale uitwisselingDe reizen van dit jaar vinden plaats in Noord-Amerika en in de uithoeken van Europa. De reis naar Noord-Amerika voert langs New York en Toronto, met daartussen veel natuur zoals de Niagara Falls. In Europa wordt onder meer Zweeds Lapland aangedaan, met avontuur en wilde natuur in overvloed. De andere reizen bezoeken het zomerse Zuidoost-Europa. Deze reizen naar Macedonië, de Griekse eilanden en Servië/Bosnië (met doelgroep 26-40 jaar!) onderscheiden zich wat betreft de nadruk op avontuur of juist ontspanning. Tot slot vindt zoals elk jaar de reis naar Bergen Belsen plaats, waarbij deelnemers kennismaken met jongeren uit diverse landen en samen het erfgoed van dit kamp in stand houden. Bij elke reis wordt een bezoek gebracht aan de lokale YMCA. Hierdoor maakt elke deelnemer kennis met jongeren uit het land van bestemming en worden de contacten tussen YMCA Nederland en internationale YMCA's verstevigd. De actuele informatie over de beschikbaarheid van de reizen is te vinden op www.ymcajongerenreizen.nl.

Fun2Stay Zomerkampen | Vakantie voor iedereen

Fun2Stay Zomerkampen | Vakantie voor iedereenFun2stay Zomerkampen wil het voor ieder kind mogelijk maken om op kamp te gaan. Wij bieden actieve kampen voor jeugd en jongeren van 7 tot en met 16 jaar. Fun2stay Zomerkampen is onderdeel van YMCA Kampeercentra met meer dan 80 jaar ervaring in kinderkampen. Fun2stay Zomerkampen is de hele dag buiten zijn en leuke of uitdagende dingen doen in het bos rondom het kampeerterrein in Leusden. Van vroeg tot laat plezier maken met elkaar en genieten van de vrijheid om zonder ouders een weekje vakantie te hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd, van het ontbijt in de ochtend tot de warme chocomel na een avondspel. Ervaar hoe heerlijk het is om er even echt helemaal uit te zijn.

www.fun2stay.nl

Lokale zomerkampen

Ook diverse lokale afdelingen van de YMCA/CJV organiseren een zomerkamp. Sommigen alleen voor hun eigen leden, anderen ook met open inschrijving.

Een greep uit het aanbod:

-          YMCA Rijswijk (alleen eigen leden) in Ootmarsum

-          YMCA Den Haag (alleen eigen leden) bij Paleis ’t Loo

-          CJV Pernis (eigen leden en open inschrijving via Fun2Stay) in Leusden

-          YMCA Katwijk (alleen eigen leden) in Leusden

-          CJV Schiedam (eigen leden en open inschrijving) in Leusden

-          YMCA Wassenaar (alleen eigen leden) in Harfsen

-          CJV Schelle (alleen eigen leden) op het eigen terrein in Ommen

-          CJV Alphen aan den Rijn (open inschrijving via Fun2Stay) in Leusden

-          YMCA Krimpen (alleen eigen leden) in Nunspeet

Staat jullie zomerkamp hier niet bij? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zetten we dat er ook bij.

YSocialBusiness

YSocialBusiness is een nieuw initiatief van YMCA Nederland. Wij bieden jonge sociale ondernemers een vliegende start bij het opzetten van een eigen bedrijf of project. Ga aan de slag en maak je idee werkelijkheid!

YSocialBusiness wil mensen uitdagen om hun talenten te ontdekken en in te zetten ten gunste van de maatschappij. Dat is waar wij in geloven en waar we graag in investeren. Dit doen wij door elk half jaar een traject van 6 maanden aan te bieden waarna het project zelfstandig kan draaien.

www.ysocialbusiness.nl

YMCA Jeugdwerk

YMCA Jeugdwerk ondersteunt plaatselijke groepen. In zo'n 250 plaatsen in heel Nederland zijn YMCA groepen actief. 

Lees meer: YMCA Jeugdwerk

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden

Bijna alle activiteiten bij de YMCA worden georganiseerd door vrijwilligers.

Lees meer: Vrijwilligers